📣📣Ovog tjedna učimo o obvezama vlasti, ali i obvezama mladih

💡Podsjetimo se da smo prošlog tjedna učili o načinima na koji mladi mogu sudjelovati u procesima odlučivanja (famozni mehnizmi sudjelovanja). Nadamo se da ste sada svjesni da u vašoj zajednici postoji ili treba da postoji Komisija za mlade, ali i druge radne skupine kojima se vi kao mlada osoba trebate pridružiti i na taj način predstaviti glas mladih iz vaše zajednice.

👣Naše putovanje se nastavlja i bližimo se posljednjoj etapi.

📣📣Ovog tjedna učimo o obvezama vlasti, ali i obvezama mladih.

Mladi imaju obvezu da rade na vlastitom unaprjeđenju, ali i da unaprijede zajednicu u kojoj žive.

Vlasti su dužne da mladima osiguraju sredstva koja će im pomoći u osobnom razvoju i radu na razvoju zajednice.

❓ Između ostalog, sve lokalne zajednice u BiH trebaju osigurati da u općini/opštini ili gradskoj upravi mladi imaju osobu sa kojom komuniciraju ili službe koje su nadležne za pitanja mladih.

❓Sve lokalne zajednice u BiH su dužne da imaju lokalnu strategiju za mlade ili lokalnu omladinsku politiku u čijem kreiranju sudjeluju i mladi.

❓Vlasti su u obvezi da osiguraju prostor za rad sa mladima.

👉Dosta je pitanja, a ovo su neka na koja dajemo odgovore u našem Vodiču kroz Zakone i prava mladih u BiH: https://www.vijecemladih.ba/vkzpmb

👇Ako i dalje imate pitanja i nedoumica rado ćemo odgovoriti na njih. Na pitanja odgovaramo direktno na vaše e-mail adrese ili putem kratkog ZOOM druženja. Zato, otvorite google formu i pitajte: https://forms.gle/Sof9F1JYwAHp4ELo6

Komentariši