Blažić: U izradi strategija za bolju budućnost mladih u Brčko distriktu

Nakon 13 godina od prvog pojavljivanja nacrta zakona o mladima Skupiština Brčko distrikta BiH je prije godinu i šest mjeseci usvojila taj zakon. Osnovan je i Vijeće  mladih Brčko distrikta, organizacija koja treba da zastupa interese svih mladih u Brčko distriktu.

Vijeće mladih radi na izradi strategije i na poboljšanju perspektive mladih Brčko distrikta. Rukovodstvo tog savjeta čini troje mladih ljudi koji su puni želje, energije i ambicija da urade nešto u našem gradu istakao je Srđan Blažić šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Brčko distrikta.

“Ono što proističe iz tog zakona je donošenje strategije o mladima naravno u saradnji sa Savjetom mladih Brčko distrikta. Mi smo sredstva u budžetu planiranom za 2019. godinu izdvojili sredstva za izradu strategije. Projektni zadatak već imamo spreman. Čekamo samo usvajanje budžeta da krenemo sa konkretno raditi na strategiji. Jedan od odgovora u toj strategiji na pitanje odlazak mladih iz Brčko distrikta i šire održavanje konferencije mladih Brčko distrikta i šireg regiona kako bi jednom kvalitetnom diskusijom  došli do zaključaka šta je to potrebno uraditi da se trenutna situacija poboljša” rekao je Srđan Blažić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Brčko distrikta.

Javni poziv za sve mlade koji žele učesvovati u izradi  strategije za bolju budućnost, biće otvoren odmah nakon usvajanja budžeta za 2019. godinu kazao je Srđan Blažić šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Brčko distrikta.

Komentariši