O najaktualnijim aktivnostima govorili smo za Radio Brčko distrikta

Vijeće mladih Brčko distrikta, nakon manje stagnacije zbog virusa korona, nastavlja punom parom, a u planu su brojni projekti.

Dopredsjednica Vijeća mladih Tea Ružić istaknula je da će tradionalni susreti mladih biti odgođeni najvjerovatnije za rujan mjesec, kao i da su neke aktivnosti usporene, ali je jučer održan veoma bitan sastanak, tako da vijeće polako kreće aktivnije sa radom.

„Jučer smo imali sastanak sa noovoimenovanom ministricom civilnih poslova BiH, Ankicom Gudeljević, gdje smo zajedno sa svim ministrima resornih ministarstava za mlade entiteta, Sonjom Davidović iz Republike Srpske i Zorom Dujmović iz Federacije, te šefom Odjela za stručne i administrativne poslove u Brčkom Srđanom Blažićem, razgovarali o svim problemima sa kojima se suočavamo, a zajednički zaključak je da će se krenuti u proces uspostave Komisije za koordinaciju pitanja mladih pri Vijeću ministara BiH“, rekla je Tea Ružić.

Vijeće mladih je na tom sastanku dobilo i potporu za rješavanje svih problema mladih nastalih zbog korona virusa.

Tea Ružić je pojasnila i koje su to još aktivnosti koje Vijeće počinje odmah nakon duže pauze.

„Radimo sa Vijećem mladih Federacije BiH i Omladinskim savjetom Republike Srpske na jednom zajedničkom projektu za mlade „Fakat je Vakat“. Takođe, sudjelujemo i u komisiji za odabir predstavnika mladih civilnog društva u Regionalnom uredu za suradnju mladih „RYCO“, a Distrikt ima i predsjednicu komisije, moju malenkost“, istaknula je Tea Ružić.

Ona je naglasila da je izuzetno ponosna i na to što je Vijeće mladih Distrikta, u doba pandemije, ustupilo svoj računar jednom učeniku na korištenje, u akciji „Laptop za svakog učenika“.

 

Izvor: Radio Brčko distrikta BiH

Komentariši