ODRŽAN PRVI SASTANAK RADNE SKUPINE ZA IZRADU STRATEGIJE ZA MLADE

Odlukom gradonačelnika Brčko distrikta BiH, imenovana radna skupina za izradu Strategije za mlade Brčko distrikta BiH održala je danas u punom sastavu prvi pripremni, radni sastanak. Radnu skupinu čine tri predstavnika Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH te službenici institucija koje se bave tematikom od značaja za mlade, poput obrazovanja, zapošljavanja mladih, sporta i kulture, nevladinog sektora, zdravstva, sigurnosti mladih te predstavnici partnerske organizacije, Instituta za razvoj mladih KULT.

Naši mladi volonteri danas su uspješno prošli i obuku za anketare, a tijekom studenog mjeseca započeti će anketiranje 380 mladih na području cijelog Distrikta, dok ćemo pripremu analize odraditi mi u suradnji s Institutom za razvoj mladih KULT.

 

Strategija za mlade BD BIH predviđena je  članom 18. Zakona o mladima Brčko distrikta BiH, usvojenim 2017. godine od strane Skupštine BD BIH, a na razdoblje od pet godina.

Strategija za mlade je dokument s programskim pristupom djelovanja prema mladima što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja, ciljeve strategije i mjere za realizaciju ciljeva strategije. Izrađuje je Odjel za stručne i administrativne poslove u suradnji s Vijećem mladih i dostavlja Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na razmatranje i odobravanje.

Komentariši