PODRŽALI SMO I MI “SOCIJALNI DAN” ASOCIJACIJE SREDNJOŠKOLACA U BIH

“Srednjoškolci su i ove godine, četvrti put za redom, pokazali koliku želju, motivaciju i moć imaju, te su ove godine ponovo nadmašili sami sebe i za ovogodišnji „Socijalni dan“ okupirali čak 2094 radna mjesta širom Bosne i Hercegovine. Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Poslodavci za svakog srednjoškolca na radnom mjestu uplaćuju dnevnice. Novac koji se zaradi Socijalnim danom uplaćuje se u Fond koji se kasnije koristi u svrhe financiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine. “

U projekat Asocijacije srednjoškolaca u BiH naziva “Socijalni dan 2019” uključili smo se i mi, davajući pritom prostor za rad i djelovanje u Vijeću mladih Brčko distrikta BiH, srednjoškolkama  Lokalnog tima u Brčkom.

S nama su jedan radni dan provele Majida, Matea, Negra i Marija, a uz ugodnu razmjenu savjeta, “porciju” smijeha, naše djevojke su bile i vrijedne pa su tako danas posjetile i dostupne predstavnike omladinskih organizacija.

S njima su popričale o njihovim trenutnim te budućim planovima i aktivnostima kao i o samom nastanku organizacija, a što su saznale doznajte uskoro!

Stay tunned.

 

 

 

Komentariši