“PRONI BRČKO”- CENTAR ZA OMLADINSKI RAZVOJ

PRONI Centar za omladinski razvoj (osnovan 1998.) je nevladina, neprofitna, nestranačka, lokalna omladinska organizacija koja radi na razvoju demokratskog društva kroz: zaštitu i promociju ljudskih prava, omladinski rad u zajednici, društveno obrazovanje, izgradnju mira, međusektorsku suradnju, davanje potpore omladinskim inicijativama, promociju EU integracija i rad sa lokalnim zajednicama. PRONI Centar radi na premoštavanju barijera koje stvaraju različitosti unutar društva. Radimo za pojedince i grupe u društvu koje će imati dobrobit od samog rada organizacije sa posebnim fokusom na mlade ljude.

  • PRONI Centar radi u poslijeratnim područjima gdje je posebno izražena potreba za društvenom obnovom, uz viziju da svi mladi ljudi imaju sposobnosti da razviju sebe i jednaku mogućnost da doprinesu demokratskom i pravednom društvu u kome su njihove potrebe prepoznate i riješene. Upravo aktivizam, suradnja i razumijevanje među ljudima su sastavni dio demokratskog i pravednog društva.
    Ova organizacija je kontakt točka Erasmus+ programa. Osim Brčkog, omladinski klubovi postoje i u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu te Bijeljini.

Tea Ružić, predsjednica Vijeća mladih te Jasmin Jašarević, predsjednik Skupštine – predstavnici su Proni Centra za omladinski razvoj unutar Vijeća/Savjeta mladih, krovne organizacije mladih u Brčkom.

Komentariši