“STAND-UP BH” – UDRUŽENJE MLADIH KREATIVACA

U današnjem ugodnom razgovoru s Aleksandrom Pantelić, predsjednikom Omladinske organizacije “Stand-Up BH” , naša Majida doznala je da je da primarni cilj udruženja mladih kreativaca i umjetničkih duša “Stand-Up BH” podizanje svijesti o kulturi i kulturnim događajima, jer kako navode: “Brčko trebamo voljeti i zajedničkim trudom raditi na njegovom poboljšanju, a ne lakšim putem, bijegom odlaziti u druge gradove.”

 

Njihov drugi cilj je u Brčko dovesti pozorište koje nedostaje te imati predstave barem šest puta godišnje.,(prošle godine su održali čak tri.) Istaknutom cilju se približavaju laganim ali sigurnim koracima.

  • Također, jedna od njihovih sada već tradicionalnih aktivnosti je i KVIZ  (druženje i razmjena znanja) koji je u našem gradu održan uzastopno tri godine. Ove godine u njihovoj organizaciji premijerno je održan u prepunom Omladinskom centru, Gradski kviz znanja, koji je privukao veliku pozornost mladih, zainteresiranih za znanje u našem gradu. Čime je “Stand-Up BH” dokazao da su prave stvari još uvijek na cijeni, te da su znanje, zabava i druženje spojive materije.
  • Noć knjige također je jedan od događaja koji Aleksandar izdvaja kao hvale vrijedan.

Upravo Aleksandar je i član Upravnog odbora Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH.

Komentariši