USVOJENA PRVA INICIJATIVA VIJEĆA MLADIH BRČKO DISTRIKTA BIH

Jučer smo u skladu s rezultatima našeg sprovedenog istraživanja kao i zaključcima proisteklim s Konferenciji o položaju mladih u Brčko distriktu BiH uputili Inicijativu Odjelu za gospodarski razvitak,sport i kulturu da se kroz Zaključak Vlade Brčko distrikta definira da imenovana Komisija prilikom odabira projekata u Programu samozapošljavanja veću pozornost (minimalno 40% sredstava) u smislu poticaja na pokretanje vlastitih biznisa posveti upravo omladinskoj populaciji, tj.mladima koji su Zakonom o mladima, definirani kao lica do navršenih 30 godina života.

Inicijativa je danas na sjednici Vlade Brčko distrikta BiH i usvojena a nakon sjednice šef Odjela za gospodarski razvitak,sport i kulturu rekao je:

„U kriterijima smo naveli da prednost pri odabiru aplikanata imaju mladi do 30 godina. Korigirali smo još jednu odredbu te će osobe mlađe od 18 godina, a koje su radno sposobne, moći sudjelovati u programu. U narednim danima bit će raspisan javni poziv. Oni koji nisu, proći će obuku, napraviti biznis planove, a povjerenstvo će vršiti njihovu evaluaciju i ocjenu“, pojasnio je Gudeljević.

Više možete pročitati na službenoj stranici Vlade Brčko distrikta BiH: http://www.vlada.bdcentral.net/Publication/Read/usvojen-program-samozaposljavanja-s-akcentom-na-mlade-aplikante

Zahvaljujemo se Vladi Brčko distrikta BiH na usvajanju pomenute Inicijative te potpori mladim poduzetnicima u našem gradu.

 

Komentariši