Vijeće Mladih Brčko distrikta sprovodi anketu o stavovima mladih

Vijeće mladih Brčko distrikta BiH radi na organizaciji manifestacije „Susreti mladih Brčko 2019.“, koja predstavlja omladinski projekat prvi ove vrste u Brčko distriktu BiH, na kojem će učešće uzeti preko stotinu mladih osoba iz Brčko distrikta BiH, kao i preko 50 predstavnika krovnih omladinskih udruženja iz Republike Srpske, Federacije BiH, Hrvatske i Srbije.

Cilj projekta jeste okupiti upravo predstavnike omladinski udruženja koji će putem konferencije za mlade, panel diskusija i ostalih događaja pronaći određena rješenja koja su od značaja za rješavanje brojnih problema sa kojima se susreću mladi na području Brčkog.

Kroz projekat „Susreti mladih Brčko 2019“ planirana je realizacija većeg broja aktivnosti, među kojima i prikupljanje statističkih podataka i izrade analiza koje za cilj imaju predstavljanje problema i mogućih rješenja koji se tiču mladih na području Brčko distrikta BiH, a izraženi su kroz obrazovanje, zapošljavanje mladih osoba i aktivizam mladih. Svaki od ova 3 segmenta biće posebno obrađen u vidu posebnih aktivnosti na kojima će se prezentovati statistički pokazatelji koji govore o činjenicama sa kojima se susreću mladi u Brčko distriktu BiH.

Anketu možete popuniti OVDJE.

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta je Zakonom o mladima Brčko distrikta BiH definisano tijelo, koje predstavlja krovnu organizaciju omladinskih udruženja u Brčko distriktu BiH i kao takvo učestvuje u kreiranju politika, programa i strategija za mlade u saradnji sa zakonodavnim tijelima.

Komentariši